Ville, Valle och Viktor på vift i USA

I onsdagens SvD börjar en reportageserie där första avsnittet har rubriken “Klasskamp på agendan i USA-valet“. Artikeln som sådan är inte alls lika marxistisk som rubriken ska sägas. Men skulle ingen på SvD:s ledarredaktion kunna upplysa journalisterna och rubriksättarna om att Berlinmuren fallit, varför Berlinmuren föll, etc?

Här är två videor med Thomas Sowell för två olika upplagor av “Economic Facts and Fallacies“, en bok som kanske kan stickas i händerna på SvD:s journalister.

Själv har jag skrivit ett inlägg tidigare som beskriver det lilla jag förstår, baserat i mycket på Thomas Sowells tidigare böcker för att påpeka att “de 20 procent fattigaste” inte är människor, de är en statistisk kategori. Nästan varenda människa vandrar mellan olika inkomstkategorier under livet, ofta mellan de 20 procent fattigaste och de 20 procent rikaste.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.