SvD, socialism och censur

Häromdagen glömde jag bort det, men om man skriver kommentarer på Svenska Dagbladet bör man alltid dels kopiera texten, dels ta en skärmdump. Idag fabulerar socialdemokraterna om att göra gymnasieskolan obligatorisk. De två första kommentarerna var:

Screen Shot 2013 01 30 at 8 10 47

“Purpendicular”, det är jag det. “frittfram” är en meningsfrände verkar det. Båda våra kommentarer är nu raderade. Man undrar ur vilken marxistisk studentförening som SvD rekryterar censorer, förlåt “moderatorer” till sina fora.

För att återgå till ämnet så verkar socialdemokraternas och LO:s bakomliggande teori om verkligheten, om de har någon dylik, vara att skolan ska förlängas så länge det finns arbetslöshet. När skolan fyller sitt syfte är när den som kommer ut från skolan som arbetaren Arbetare™ eller proletären Proletär™ erbjuds precis ett jobb, varken mer eller mindre, och detta jobb är avpassat till honom eller henne. Jobbet måste också av socialdemokrater anses vara “meningsfyllt”. Marknadskrafterna kommer att ha sett till att detta jobb erbjuds med kollektivavtal, till lön enligt kollektivavtal, inklusive sociala avgifter, på en nivå satt enligt egoistisk, förlåt, “solidarisk” lönepolitik.

Denna teori om hur marknaden fungerar kommer från samma ideologiska soptipp som den som gett oss två års köer i Stockholm för något så oväntat som att studenter behöver studentrum.

Uppdatering kl 11:39. Censorerna arbetar för högvarv, vilt slåendes omkring sig. Höger och vänster faller som käglor. Malmonides kommentar nedan är just nu kvar, men GGG:s och min har försvunnit.

 Screen Shot 2013 01 30 at 10 22 03

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på SvD, socialism och censur

 1. Klas Lindelöf skriver:

  Tack. Jag har också storögt kunna iakta hur ytterst modesta kommentarer “bara” har försvunnit i SvD:s kommentatorsfält. Å andra sidan får en hel del trams och rena förolämpningar ligga kvar. Kan det vara så att de autoscannas av program som ställts in på vissa kodord? Om ord som är frekventa bland näthatarmobben förekommer, markeras de, och en lat censor som inte orkar läsa, trycker helt enkelt på delete? Exemplen ovan innehåller ju definitivt inga övertramp, eller ens övertoner. PS. Min kommentar till förevarande artikel ligger kvar (14.20), trots att den bryter mot deras regler genom att framföra en kommersiellt inriktad köpuppmaning. DS.

  • Erik Lidström skriver:

   Hur de bestämmer undrar jag med. De kanske gör Google-translate och hyr in kineser. Jag skickade ett mail till någon på ledarsidan. Kanske får jag svar.

 2. Josef Boberg skriver:

  Einstein lär på sin tid ha sagt: ”Det enda som stör mitt lärande är min utbildning !” Han sa också att utbildning: “Education is what remains after one has forgotten what one has learned in school. / Bildning är vad som återstår då man glömt ALLT man har lärt sig i skolan !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.