Unga trälar

Smöret har tagits bort från en del skolor i Stockholm läser vi i dagens DN och SvD. Det har rektorerna, skolinspektionen och politiker beslutat och i detta följer de livsmedelsverket rekommendationer.

Vad jag finner så fascinerande och bedrövligt är den mänskliga fårflocksmentaliteten. Men avskeda då dina barns rektorer och lärare om du inte tycker om beslutet! har jag lust att skrika till dessa föräldrar. Här betalar de 83 000 kronor per år för sina barns undervisning, och så kommer någon sturmbannführer och ska tala om ifall deras barn ska få smör eller inte i skolan.

Fast det är ju klart. Enligt den svenska fascistiska (i dess ursprungliga bemärkelse) ideologin är ju barnen inte föräldrarnas. De tillhör “samhället”. Så ifall någon inte vill ha en “legitimerad” (men inte garanterat läskunnig) lärare, inte accepterar dagens sekunda läroplan, eller vill att ens barn ska få äta smör, då kommer socialen och omhändertar barnen. Träldom kallas det för när man nominellt är fri, men bara får göra vad herrarna bestämmer.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.