Verkligt ansvar och selektiv medmänsklighet

Drygt 60 flyktingar har svultit och törstat ihjäl på medelhavet. Det satte av från Libyen och försökte nå Lampedusa i Italien. Ingen tog ansvar säger DN och Expressen som återberättar vad The Guardian kommit fram till. Inget skepp hjälpte till. Man ska endast ha fått lite vatten från en helikopter från ett hittills okänt land.

Den enda kommunikationsutrustning man verkar ha haft är en av passagerarnas satellittelefon med svaga batterier. Så tydligen satte en sniken kapten från Ghana ut med en båt i dåligt skick med 72 passagerare, utan kommunikationsutrustning. Man får hoppas att han törstade ihjäl, men troligen överlevde han medan nästan alla passagerare dog. Fanns det någon rättvisa borde han hängas i en rånock någonstans. Kaptenen är ansvarig för sitt skepp.

Sedan gäller detta också andra saker. Som utrikes boende noterar jag att I DN är passagerarna “flyktingar”. I The Guardian och Le Figaro är de “migranter”. Kommer de till Italien blir de “illegala invandrare” i nästan alla franska och brittiska medier.

Även om ingen vill säga det, så är det så att så länge vi har “välfärdsstater” i Europa för att hjälpa de sämst ställda i vår länder måste vi mota bort så många “flyktingar” eller illegala invandrare som vi bara kan. De som arbetar i det flyktingindustriella komplexet förstår ju inte riktigt detta, eller har framförallt inget personligt ekonomiskt intresse att förstå. Med mina marockanska vänner har jag inte ens försökt diskutera svensk invandringspolitik. Den är så absurd att de skulle tro vi är galna.

Man kan skilja på ett antal olika fall där vi i Europa reagerar olika:

  1. Fattig som bor i Kabul, Etiopien eller Somalien -> Lite u-hjälp per kapita skickas av vissa länder.
  2. Fattig som med släkt och vänners hjälp, samt genom lån från brottsyndikat samlar ihop 100-200 000 kr, men som stoppas vid EU-lands gräns utan att sätta sin fot på EU-mark -> inga pengar alls.
  3. Fattig som med släkt och vänners hjälp, samt genom lån från brottsyndikat samlar ihop 100-200 000 kr som kommer ombord på färjan från Tallin och slänger passet i sjön -> Asylmottagande, 18 månaders socialhjälp, barnen i skolan, etc. Släkten hämtas till Europa efter några år.

Säkert har jag här fel angående några detaljer i det tredje fallet. Huvudpoängen är att de får över 1000 gånger så mycket ekonomisk hjälp som de andra.

Jag har full förståelse för att man vill tio-dubbla sin inkomst, få ett drägligt liv etc. Jag är säker på att de “flyktingar” som tar sig till Sverige är driftiga människor. Åtminstone tills de gått igenom den svenska flyktingmottagningsindustrin. Men de är människor med fri vilja. Inte viljelösa våp.

Så om vi vill behålla socialt skydd för våra egna medborgare, samtidigt som vi accepterar att etiopiska medborgare i Etiopien, både i Sverige eller i Frankrike faktiskt är ett etiopiskt ansvar så kan jag inte för mitt liv förstå varför alla dessa människor inte sätts på ett flygplan inom några timmar och skickas hem, eller tillbaka till Tunisien. Och att de vackert får betala för återresan också.

Det finns säkert 1 miljard människor i världen som skulle få asyl i Sverige för riktiga flyktingskäl eller av nu gällande humanitära skäl. Bara de betalar 100-200 000 kr och smugglas till Sverige.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.