Stoppa “miljörörelsen” – låt bli att avliva 5 miljarder människor

Ett problem med att ha en naturvetenskaplig utbildning är att i alla fall jag inte kan handla mat utan att störas av kvacksalveriet med “biodynamiskt” odlade grönsaker, “ekologisk” mat och annat struntprat. För det första har “ekologiskt odlade grönsaker” lika lite förklaringsvärde som matematiska siffror eller klippblock av sten. För det andra, om man använder sig av “miljö”-rörelsens förvridna språkbruk och verklighetsuppfattning, och inser att vad de menar är ett jordbruk utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel, samt utan “genetiskt modifierade” grödor, så kan jorden bara föda kring fyra miljarder människor.

Tre miljarder människor måste alltså dödas för att “rädda miljön”. Om vi väntar med att rädda “miljön” till ca 2050, då man tror att vår befolkning kommer att nå ett maximum om ca 9 miljarder, så blir det fem miljarder som måste “offras” för “miljöns” skull. Jag hittade just denna video som behandlar ämnet:

Enda invändningen jag kanske har är att de säger att Borlaug, som räddade livet på ca en miljard människor med sina nya grödor, är den störste mannen i historien. Utan Churchill så hade hela Europa varit nazistiskt och världen antagligen varit sådan att Borlaug inte kunnat verka. Hans arbete skulle inte bara ha försvårats av att halva den industrialiserade världen legat under en totalitär regim. Man bör också komma ihåg att nazisternas syn på “miljön” (rättelse) hade i sin romantisk många likheter med modern “grön” politik.

I dagarna kom det också en studie från Stanford University som säger att det är tveksamt om ekologiska produkter har bättre näringsinnehåll än vanliga dylika. Jag förstår inte varför detta är så förvånande. Vad beträffar gifter så består torrsubstansen i växter till 5-10 procent av gifter som ska hindra djur, bakterier och mögel från att äta upp dem. Dessa gifter är inte på något som helst sätt bättre för människor än våra konstgjorda bekämpningsmedel. Dessutom, om t ex en morot angrips av mögel, då den inte behandlats av kemiska bekämpningsmedel, så producerar den gifter för att försvara sig.

Jägare och samlare dör i mängder när de t ex pga torka tvingas äta okända växter. Moderna människor gör precis som våra förfäder. Vi äter bara det vi är vana vid och vet hur vi ska behandla. Jordbruksprodukter är precis sådana växter som (oftast) går att äta utan risk. Det var därför våra förfäder började odla dem. Genom 10 000 år av växtförädling har det blivit ännu mindre giftiga.

Det finns en del nästan komiska fakta på genmanipuleringens område. Några av den “ekologiska” rörelsens favoritväxter togs fram på 1950-talet genom “mutation breeding”. Detta innebär att man lägger frön i en kärnreaktor eller behandlar dem med cancerogena ämnen för att ge massiva skador på DNA. Sedan sår man dessa frön och ser om något bra kommer ut av det hela. Det är lite grand som att skjuta DNA med hagelbössa. Modern genmanipulering liknar mer att använda sig av en skalpell. Matt Ridleys bok, The Rational Optimist talar mycket om detta.

Jag tror att huvudanledningen till att det är så svårt att rationellt diskutera detta är att de flesta som inte har en naturvetenskaplig utbildning tror att “naturligt” är ett ord som har ett positivt värdeinnehåll. Om något är “naturligt” betyder det “så bör man göra”, är något “naturligt” är det också bra. I själva verket har ordet inget värdeinnehåll. “Naturligt” betyder bara på ett ungefär “det som händer om man inte ingriper”. Men per definition är allt vi människor gör “naturligt” för oss. Detta påpekade redan Adam Ferguson 1767 i en bok fler borde läsa. Jag gissar att det var Rousseau som hittade på att “naturligt” betyder “gott” ungefär samtidigt.

Det är fullständigt “naturligt” att svälta ihjäl (något man sist gjorde i Sverige under nödåren 1867-69), ramla från ett hustak, bli galen eller dö av mjöldryga, dö av pest, kolera, AIDS, smittkoppor, lunginflammation eller kallbrand.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Stoppa “miljörörelsen” – låt bli att avliva 5 miljarder människor

 1. Erik Luckman skriver:

  Varför skall vi inte tillämpa befolkningskontroll? Vad är problemet? Du menar att det är kanon för kroppen med DDT med mera, med mera? Driver du med mig? Vem fan är du?

  • Erik Lidström skriver:

   DDT? Befolkningskontroll? Är du säker på att du kommenterar på rätt ställe?

   Uppdatering: Förlåt, jag såg inte att du kommenterade på ett annat inlägg. Det har inte fötts mer människor i världen på drygt 30 år, det är bara att de lever längre. I Nordafrika har antalet barn gått ner från 7 till ungefär 2 barn per kvinna de senaste 15 åren. Kinas och Indiens befolkningar kommer att krympa snart. Det är bara i det svarta Afrika som det fortfarande sker en stor ökning av befolkningen. Men dessa delar av Afrika är faktiskt ganska glest befolkade. Så jordens befolkning kommer antagligen att stanna vid ca 9 miljarder människor och sedan sjunka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.