Enkla känslor om kulturhuset

Ledaren för barn- och ungdomsverksamheten på Kulturhuset har rensat bort alla Tintin-album. Eftersom Tintin numera av vissa förståsigpåare är rasistisk så måste han genas tas bort ur hyllorna. Tänk om ett barn får se en bild som inte är godkänd av dem som vet bättre! Hemska tanke. Som Birgitta Rubin skriver i DN så blir det inte så mycket kvar om man rensar bort allt som någon marxistisk föreståndare, eller för den delen folkpartistisk, förbudssinnad dito, inte håller med om. Folk i andra länder och i andra tider har tyckt annorlunda än oss. Folk tvärs över gatan har annan smak än jag har.

Viss “kultur” stöttas av staten, dvs av mig och dig. Annan gör det inte. Den viktigaste lärdomen jag tycker vi bör dra av detta är den vanliga, att man inte ska ge makt åt politruker, tjänstemän, “experter”, “kulturarbetare” eller andra att styra över våra skattepengar då det inte behövs. I synnerhet inte på kulturens område. Om kultur är värd något finns det alltid folk som är beredda att betala, ifall de har några pengar kvar när de betalat skatt vill säga. Kulturhuset får 80 miljoner kronor av staten varje år. Med 10 000 kvadratmeter kostar det dessutom ca 26,5 miljoner kronor i uteblivna hyresintäkter om det vore kontor, eller en kommersiell kulturell inrättning. Sälj därför eländet till högstbjudande och sänk statsskatten med 106 miljoner per år.

Här är en liten truddelutt som är helt osubventionerad och dessutom historierelaterad (Krimkriget som vi var nära att gå med i):

 

DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.