Hur många års fängelse för ett vindkraftverk?

På wattsupwiththat finns en summering av några av problemen med vindkraft. Bland annat går det i USA varje år åt en halv miljon fåglar av den större och sällsyntare arten, samt fladdermöss. I Norge drabbas havsörnarna av massdöd pga vindkraftverk. Sedan, som den som räknar lite på det lätt förstår, så kan vindkraft faktiskt inte någonsin ge oss energi på ett konkurrenskraftigt sätt, och när den verkligen skulle behövas fungerar den inte. Tänk vindstilla, klara vinterdagar när temperaturen går ner mot -30 °C.

Bland annat i dagens SvD står det om en man som försökte sälja en uppstoppad duvhök på blocket. Fågeln flög in i hans fars ladugård på 60-talet, dog av kollisionen och stoppades upp. När han ville sälja den blev han åtalad. 30 dagsböter i högsta domstolen är resultatet för handel med en utrotningshotad art.

Om en självdöd, sedan 50 år uppstoppad gammal duvhök ger 30 dagsböter, hur många års fängelse får man då om man sätter upp ett vindkraftverk? För mig låter det som Clark Olofsson-klass…

24, svt, Folkbladet, VK

Uppdatering 21 maj 2012: Denna artikel i National Review diskuterar bl a hur man kommer att ge upp till 30 års undantag till ägare av vindkraftverk från reglerna att man inte får klyva vithövdade örnar i två delar. För att parafrasera (ett i övrigt lögnaktigt citat): To save the environment, we had to kill it.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.